fbpx
Zamów

Dieta Niski IG

1200 / 1500 / 1800 / 2000 kcal

Dieta NISKI IG  przeznaczona jest dla osób z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej. Dieta zawiera produkty o niskim indeksie gimnicznym, dzięki czemu pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cukru we krwi. 

NISKI IG to dieta odpowiednia zarówno w przypadku stanów przedcukrzycowych, jak i insulinooporności. 

Makroskładniki

Białko

15-20%

Tłuszcze

35-40%

Węglowodany

40-45%

*Podane kwoty tygodniowe nie obejmują weekendów

Kaloryczność Dzień próbny
Dzień 1 tydzień Dzień / 2 tygodnie
Dzień / 3 tygodnie
Dzień / 4 tygodnie
1200 kcal 40 zł 54 zł 270 zł 53 zł 530 zł 52 zł  780 zł 51 zł  1020 zł
1500 kcal 41 zł 55 zł  275 zł 54 zł  540 zł 53 zł  795 zł 52 zł  1040 zł
1800 kcal 43 zł 57 zł  285 zł 56 zł  560 zł 55 zł  825 zł 54 zł  1080 zł
2000 kcal 44 zł 58 zł  290 zł 57 zł  570 zł 56 zł  840 zł 55 zł  1100 zł
ZAMÓW!

Przykładowe menu

Dzień 1

Śniadanie

Pasta z tuńczyka z kiszonym ogórkiem i jajkiem z razowym pieczywem i warzywami

II śniadanie

Sałatka z brokułem, pomidorem, jajkiem i sosem jogurtowym

Obiad

Kurczak w sosie balsamicznym ze świeżą żurawiną, brązowym ryżem i surówką z selera naciowego i jabłka

Podwieczorek

Sernikobrownie z musem malinowym

Kolacja

Pizza meksykańska na gryczanym spodzie

Dzień 2

Śniadanie

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą, awokado i warzywami

II śniadanie

Smoothie grejpfrutowo-pomarańczowe

Obiad

Burger z siekanej wołowiny w stylu greckim z sosem tzatziki, sałatką i kaszą pęczak

Podwieczorek

Pasta z zielonego groszku z krakersami i słupkami kalarepy

Kolacja

Sałatka z awokado, granatem oraz grzankami z kozim serem i rozmarynem

Dzień 3

Śniadanie

Razowe gofry podane z cytrynowym twarożkiem i domowym dżemem jagodowym słodzonym ksylitolem

II śniadanie

Zupa krem z pomidorów z jogurtem greckim

Obiad

Dorsz w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z batatów i surówką z kapusty

Podwieczorek

Deser kokosowy a`la Bounty

Kolacja

Papryka faszerowana aromatycznym brązowym ryżem i warzywami

Dzień 4

Śniadanie

Frittata ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z pieczywem

II śniadanie

Sałatka brokułowa z jajkiem

Obiad

Pełnoziarnisty makaron z indykiem, sosem jogurtowo-pomidorowym i serem dojrzewającym

Podwieczorek

Tarta makowa z wiśniami

Kolacja

Tajska zupa z mlekiem kokosowym

Dzień 5

Śniadanie

Żytnie naleśniki z pastą z bakłażana, szynką i serem mozzarela

II śniadanie

Fit szarlotka na fasolowym spodzie

Obiad

Gulasz drobiowy w sosie koperkowym z komosą ryżową i surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem

Podwieczorek

Zupa krem z zielonych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika 

Kolacja

Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, serem feta i ziołowym winegretem

Dzień 6

Śniadanie

Pietruszkowa pasta z pełnoziarnistym chlebem i warzywami

II śniadanie

Deserek jogurtowy z kiwi

Obiad

Kurczak tikka masala z brązowym ryżem 

Podwieczorek

Owsiane ciasteczka kakaowe z orzechami włoskimi i mandarynkami

Kolacja

Pełnoziarnisty pappardelle z kurkami, pesto szpinakowym i orzechami włoskimi