fbpx
Zamów

Dieta Wege

1200 / 1500 / 1800 / 2000 / 2200 kcal

Dieta WEGE jest przeznaczona dla osób, które eliminują lub chcą wyeliminować z diety mięso i ryby.  Jadłospis diety bazuje na szerokiej gamie produktów roślinnych, w tym na warzywach, owocach i roślinach strączkowych oraz na orzechach, zbożach, produktach mlecznych i jajach.

Obawiasz się niedoborów? Z dobrze zbilansowaną dietą WEGE, każdego dnia otrzymasz zestaw pysznych posiłków, które dostarczą Ci wszystkich niezbędnych składników odżywczych!

Makroskładniki

Białko

15-20%

Tłuszcze

25-35%

Węglowodany

45-55%

*Podane kwoty tygodniowe nie obejmują weekendów

Kaloryczność Dzień próbny
Dzień 1 tydzień Dzień / 2 tygodnie
Dzień / 3 tygodnie
Dzień / 4 tygodnie
1200 kcal 37 zł 51 zł 255 zł 50 zł 500 zł 49 zł  735 zł 48 zł  960 zł
1500 kcal 38 zł 52 zł  260 zł 51 zł  510 zł 50 zł  750 zł 49 zł  980 zł
1800 kcal 40 zł 54 zł  270 zł 53 zł  530 zł 52 zł  780 zł 51 zł  1020 zł
2000 kcal 41 zł 55 zł  275 zł 54 zł  540 zł 53 zł  795 zł 52 zł  1040 zł
2200 kcal 42 zł 56 zł  280 zł 55 zł  550 zł 54 zł  810 zł 53 zł  1060 zł
ZAMÓW!

Przykładowe menu

Dzień 1

Śniadanie

Twarogowa pasta paprykowa z razowym pieczywem i warzywami

II śniadanie

Sałatka z brokułem, pomidorem, jajkiem i sosem jogurtowym

Obiad

Kotlety z batatów podane z zielonym pesto, brązowym ryżem i surówką z pomidorów

Podwieczorek

Sernikobrownie z musem malinowym

Kolacja

Wegetariańska grecka pizza na pełnoziarnistym spodzie

Dzień 2

Śniadanie

Śniadaniowa tortilla z tofu a`la gyros z sosem czosnkowym

II śniadanie

Egzotyczny koktajl Pina Colada

Obiad

Burger z ciecierzycy w stylu greckim z sosem tzatziki, sałatką i kaszą pęczak

Podwieczorek

Pasta z pieczonego buraka z krakersami i słupkami kalarepy

Kolacja

Sałatka z pieczonej dyni z serem feta, suszonymi pomidorami oraz prażonymi pestkami słonecznika

Dzień 3

Śniadanie

Razowe gofry podane z cytrynowym twarożkiem i domowym dżemem jagodowym

II śniadanie

Zupa krem z pomidorów z jogurtem greckim

Obiad

Makaron w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Podwieczorek

Fit tarta kokosowa a`la Bounty

Kolacja

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Dzień 4

Śniadanie

Owsianka z masłem orzechowym i bananem

II śniadanie

Sałatka brokułowa z jajkiem

Obiad

Makaron z ciecierzycą, sosem jogurtowo-pomidorowym i serem dojrzewającym

Podwieczorek

Tarta makowa z wiśniami

Kolacja

Tajska zupa z mlekiem kokosowym

Dzień 5

Śniadanie

Naleśniki z pastą z bakłażana i serem mozzarela

II śniadanie

Fit szarlotka na fasolowym spodzie

Obiad

Wegetariański gulasz węgierski z perłowym kuskusem i surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem

Podwieczorek

Zupa krem z białych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika i grzankami

Kolacja

Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, serem feta i ziołowym winegretem

Dzień 6

Śniadanie

Pasta z pieczonych marchewek z pełnoziarnistym chlebem

II śniadanie

Deserek jogurtowy z kiwi

Obiad

Tofu tikka masala z brązowym ryżem i warzywami

Podwieczorek

Kulki rafaello z kaszy jaglanej z mandarynkami

Kolacja

Pappardelle z kurkami, pesto szpinakowym i orzechami włoskimi